Lams kotelet & zadel

De gehele lamsrug bestaat uit twee delen

Deel één is het ribgedeelte, koteletten, of de bekende lams recks.

Het prepareren van de ribstukken

Leg het kotelet gedeelte (zonder ruggengraat) met de holle kant naar boven.Haal het bindweefsel aan de onderkant eruit. Draai het ribstuk om, snij het deel van het schouderblad los en verwijder deze.

Het verwijderen van de wervelkolom


De ribben blootleggen


Trek een rechte lijn over het ribstuk ongeveer 10 cm de uiteinden van de ribben. Haal binnen deze strook alle vet en vlees van de ribben, zodat het bot bloot komt te liggen. Vlees en vet wegsnijden.


Snij met een mes het vlees en vet tussen de ribben weg. Verwijder het buitenste vlies en overtollig vet.

Het lende gedeelte

 

 

 

Het verwijderen van het vet. Trek vanaf de dunne kant de buitenste laag vet van het vlees. Maak het met de punt van een mes los waar het vast zit. ( werk hierbij vanaf het dunne gedeelte naar het dikke gedeelte toe ) Snij vet en kraakbeen op de ruggengraat los.

© 2017 – Drs. Wouter Verbree – Alle rechten voorbehouden

woutverbree.nl download