Voorspan

In de Nederlandse slagerij en horeca is er weinig voor vlees van het lam te vinden. Het overgrote deel dat verkocht wordt zijn ( zoals eerder vermeld ) koteletten, lende karbonades en lamsbout. Wanneer we de Engelse keuken zien, zijn er meerdere stoofpotten te vinden, waarin voor vlees verwerkt is en men heeft daar dan ook minder moeite met het verdelen en verkopen van het gehele lam. In Nederland echter wordt er weinig gewerkt met dit voor gedeelte en deze worden vaak opgekocht door etnische minderheden en wel tegen dump prijzen. Het één en ander houd in dat de verkoopbare delen behoorlijk duur zullen zijn in de slagerij of in het restaurant. Wanneer we nu in staat zijn deze delen een stuk meer waarde te geven, door er zinvolle producten van te maken zal de drempel ( qua prijs ) aanzienlijk verlaagd worden voor de gangbare producten.


Het gehele voorspan

De schoudertjes

De borsten

De nek

*Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

© 2017 – Drs. Wouter Verbree – Alle rechten voorbehouden