Over

Al geruime tijd ben ik bezig met onderzoeken naar mogelijke afzetten van vers lamsvlees. Telkens liep ik weer tegen dezelfde problematiek op. Slagers en horeca in Nederland willen wel erg graag met Hollands lamsvlees werken maar eigenlijk alleen met de achter bouten en de lamskoteletten, waardoor de rest eigenlijk onverkoopbaar werd. Mijn ideeën zijn dan ook erg vernieuwend en gaan er van uit dat de onverkoopbare delen toch verkocht kunnen gaan worden.

Het bevreemdde mij enorm te weten dat Nederland de nummer één kwaliteit lamsvlees in de weilanden heeft staan maar blijkbaar weten wij niet om alle onderdelen te verwaarden. Vreemd, daar andere aanbieders op de wereldmarkt wel weten hoe men een heel lam tot in details het rendement laten opbrengen en ik noem daarbij landen als Nieuw Zeeland, Australië en Engeland. De eerste twee landen leveren alle onderdelen uit en leveren het aan op de manier die de koper wenst en dat betekent  vaak dat men zeer verfijnde cuts accepteert en uitleveren. Engeland heeft zijn zeer verfijnde en smaakvolle stoofpotten van het minder verkoopbare deel van het lam en de consument is hier zeer tevreden mee.

Alvorens met de nieuwe ideeën aan de slag te kunnen heb ik allereerst een poging gedaan om te komen tot verkopen aan kwaliteit restaurants, iets dat in beginsel erg goed lukte. Maar veel mensen beschouwen nog steeds lamsvlees als een seizoen product en restaurants halen het lamsvlees dan ook tegen de herfst van de kaart af.


Een belangrijk project van mij, is het vervaardigen van vleeswaren soorten, die de weg naar de Islamitische en Hindoestaanse bevolking zal kunnen gaan vinden en hierbij wordt gewerkt en gedacht richting supermarkt kanalen. Ook voor dit project is een breed draagvlak te vinden en daarvoor is er een constructie ontstaan van meerdere partijen, zoals Islamitische zakenmensen, vleeswaren fabrieken en wederom mijn inbreng als productontwikkelaar. In de volgende delen van deze site zal ik enkele van de ontwikkelde producten omschrijven en de doelstelling van het productidee.

Het is in zijn geheel een hard gelag dat wij de hoogste kwaliteit lamsvlees ter wereld hebben en onderaan de ladder staan als het om inventieve productontwikkeling gaat en als laatste geplaatst zijn als het om verkopen en product ideeën gaat. Zijn wij dan vergeten dat wij een handelsvolk zijn en men er vanuit mag gaan dat wij erg vindingrijk zijn en ook qua productontwikkeling bovenaan zouden staan, samen met de nummer één kwaliteit lamsvlees?

Terug naar boven

© 2017 – Drs. Wouter Verbree – Alle rechten voorbehouden

woutverbree.nl download