Peter de Vries ( topkok )

In het jaar 2012 hebben wij enkele workshops gegeven, in Leeuwarden en in Hoogeveen en deze workshops zijn een gazamelijke activiteit van mijn grote vriend en kookgek, Peter de Vries:

Eerst even rust en nadenken hoe we het vandaag weer gaan aanpakken!

We gaan in ieder geval een lekkere maaltijd maken en Peter geeft het goede voorbeeld.

Uitleggen aan de aanstormende koks is zijn lust en leven en Peter legt al zijn kennis en plezier hierin.

 

De afgebeelde maaltijd is door Peter zelf bedacht en hieronder is zijn receptuur van dit gerecht!

Lams sukade met bloemstuk:

Benodigdheden:

1 kilo sukade en bloemstuk aaneen

Vacuüm zak

Rönerapparaat

Peper en zout

Bereiding:

Laat de sukade en bloemstuk aan één stuk en doe deze in de vacuüm zak. Plaats de vacuüm zak in het Rönerapparaat op 54 graden en laat 1 uur garen. Na gaar tijd de sukade uit het apparaat halen en een half uur in de vacuüm zak laten rusten.

De sukade met bloemstuk uit de vacuüm zak halen en het vlees aan medaillons snijden met een

dikte van ca. 2 cm (gewicht 75 á 80 gram per stuk). Licht bestrooien met peper en zout en naar eigen inzicht snel en kort aanbruinen in roomboter of op de grill.

 1 sukade- en 1 bloemstukmedaillon per persoon met Lams jus uitserveren. (zie recept)

 

© 2017 – Drs. Wouter Verbree – Alle rechten voorbehouden