Wouter Verbree ( productontwikkelaar )

Mijn naam is Wouter Verbree en ik ben productontwikkelaar en waarschijnlijk ook een vak idioot. ( net als Peter de Vries ) De combinatie, van een Kok en een Slager die beide productontwikkeling doen, is bijzonder te noemen en werkt prima. Peter en ik vullen elkaar leuk aan tijdens de workshops en zo onstaat er een uniek consept.

Zelf bedenk ik alles vanuit mijn eigen vrije omgeving en dat werkt heerlijk ontspannen!

Eenmaal voor de studenten, wil ik ze alles bijbrengen vanuit mijn vakgebied en dit sluit prima aan op het gedeelte dat Peter later afwerkt.

Als de studenten zo aandachtig het verhaal en het werken met het lam volgen, geeft dat een prima gevoel en weet je dat ze er allicht iets van hebben opgestoken.

Ooit heb ik in een gekke bui willen uitleggen dat ook met lamsvlees combinaties met andere vleessoorten mogelijk zijn en dit zagen we vroeger al met rund en varken. ( Half om Half gehakt )

                                               Half om half rollade

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele combinatie mogelijkheden die, onder andere, met rund- en varkensvlees te maken zijn. ( uiteraard zijn er een veelvoud van producten op de markt )

Waarom zouden we dus niet gaan combineren met lamsvlees?

De mogelijkheden zijn enorm en verfrissend en zeker een aanrader te noemen, tevens kunt u met kruiden een totaal nieuw idee creeren met een geheel eigentijdse smaak. Deze rollade is te maken in combinatie met varkensvlees, rundvlees,kalfsvlees, enz. Bij voorkeur gebruikt u de mooie magere delen van het varken zoals de bovenbil of spierstuk, maar een vleesdeel zoals de borstlap is ook uitstekend geschikt. Wanneer u bijv. van het varken een borstlap gebruikt dient deze helemaal gaar te zijn. Houd daar ook rekening mee met het braadadvies naar de consument toe.

Verder kunt u ook met de meer bekende rolladekruiden werken   zoals ik met deze rollade heb gedaan.

 

© 2017 – Drs. Wouter Verbree – Alle rechten voorbehouden

woutverbree.nl download